‘Je moet geloof hebben in jezelf en je product’
14 Mei 2022, 08:00

door Tascha Aveloo

PARAMARIBO — “Wat ik vooral heb geleerd, is dat je niet bang moet zijn om te ondernemen. Je moet geloof hebben in jezelf en je product.” Maikel Yorks van ‘Glorious Taste’ was één van de ruim twintig deelnemers aan de vierde FMF Class of Entrepreneurs 2022-training van de Father Mother Figure Online Ondernemersschool. Elk van hen heeft een ‘bedrijfspitch’ (een presentatie van maximaal vier minuten) gehouden.

Yorks heeft meegedaan om meer inzicht te krijgen in zaken doen. Volgens hem heeft de training hem ook de durf gegeven om op basis van kennis zijn zaak uit te breiden. “Vanuit geloof in je eigen product word je gedreven om meer te doen. De technische en praktische kennis geeft ook houvast. Ik bied nu naast ijsjes direct op te eten suikerriet aan. En onlangs is het assortiment uitgebreid met diverse soorten pap, die ik maak volgens een oud recept. En ik mag zeggen dat het gaat.”

Esther Pinas coacht mensen voor correct gebruikt van hun stem, omdat ze die nodig hebben voor hun werk. Zij, Yorks en de andere deelnemers zijn allen enthousiaste beginnende en actieve ondernemers die vanuit een door hun persoonlijk ontdekte behoefte of talent een bedrijfsplan hebben uitgewerkt tijdens de ruim elf weken durende training, met begeleiding van een personal coach.

Groei

Er komen tal van interessante pitches langs zoals Ana-Luisa Ferrier, een Spaanssprekende die mensen die dezelfde taal gebruiken Nederlands leert praten. Zij ontdekte tijdens de pandemie dat veel ‘taalgenoten’ uit bijvoorbeeld Venezuela en Cuba behoefte hadden aan informatie. Middels het digitale platform Su Noticia wil zij dat nu aan hen aanbieden.

Gracia Pocornie van ‘Destiny’s Kitchen’ streeft ernaar om gerechten een ‘andere smaakvariant’ te geven. Zij vertelde dat ze na de training eindelijk de durf had om haar product online te promoten waarna haar klantenbestand met bijna 65 procent groeide.

Na elke presentatie kreeg de deelnemer feedback van een jury die hen aangaf wat de sterke en zwakke punten van hun pitch zijn geweest. “Een pitch is belangrijk om je product op een kernachtige en duidelijke manier te presenteren. Als je een product hebt dan wil je het verkopen en middels een goede pitch kan je klanten werven”, vertelt Henk Redmond, voorman van de ondernemersschool.

Natraject

Na het trainen van vier klassen van elk twintig mensen staat nu het natraject voor de deur. “We gaan een filmpje maken van zij die entrepreneur zijn gebleven, om hun vooruitgang te laten zien, maar ook zij die hun droom hebben verwezenlijkt krijgen de gelegenheid dat te tonen. We willen kijken hoeveel procent nog bestaat”, zegt Redmond.

Eerdere cursisten zitten in een appgroep waarbij diensten worden uitgewisseld, maar ook samenwerkingen worden aangegaan. Dat bevestigt de noodzaak en kracht van netwerken. “Met de film willen we de effectiviteit aantonen van de training. Die is voor mensen met een droom; zij die wat willen gaan doen, maar ook voor mensen die al actief zaken doen, maar hun bedrijf naar een hoger niveau willen tillen.”

Redmond zegt dat de FMF Ondernemersschool zich richt op groei, franchising en export en de mensen uitdagen om groot of groter te denken en doen. Met deze school draagt de organisatie bij aan de groei van klein- en middelgroot ondernemerschap. “Mensen die concreet een dienst of product leveren hebben klanten en werknemers en dat is werken aan de groei van de economie van ons land, om te gaan van import naar export of door lokaal produceren de import drastisch te verminderen.”

Met hun pitch drongen Esther Pinas, Ivy Lie-Amatredjo en Ana-Luisa Ferrier door tot de finale. Ferrier werd nummer één vanwege de passie en goed doordachte sales perspectieven in haar presentatie.


Reacties zijn uitgeschakeld