Geweldenaar die dorpsgenoot kapte schiet bij zijn arrestatie
14 Mei 2022, 08:00

door Samuel Wens

BOVEN-SURINAME — Het arrestatieteam van de politie heeft vrijdag P. van het dorp Dan aan de Boven-Surinamerivier gearresteerd en afgevoerd. Hij wordt ervan verdacht een dorpsgenoot met een houwer zodanig ernstig in de zijstreek te hebben verwond, dat die met spoed moest worden overgevlogen naar een ziekenhuis in Paramaribo. Bij het slachtoffer moest operatief worden ingegrepen.

De dader staat bekend als een geweldenaar die al eerder niet meer welkom was in het dorp Pikin Slee. Bij zijn arrestatie heeft hij vanuit het bos geschoten op de politie. Obè Kwadjani, hoofdkapitein van Dan, en adjunct-districtssecretaris Cordy Seedo bevestigen het voorval. De kapitein zegt dat de man onlangs hardhandig een buitenboordmotor van een bewoner heeft afgepakt. “Velen zijn bang voor hem en er heerst nu opluchting”, zegt de kapitein.

De politie bevestigt het afvoeren van de verdachte en dat bij een huiszoeking meerdere jachtgeweren, patronen en andere scherpe voorwerpen zijn aangetroffen. Wat de aanleiding is geweest voor de kappartij is onbekend en wordt onderzocht.


Reacties zijn uitgeschakeld